Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Μητροπόλεως Χαλκίδος, από την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 μεταφέρθηκε και θα λειτουργεί σε νέα διεύθυνση στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46, το οποίο διέθεσε δωρεάν προς χρήση το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος. 

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι εξής:
Δευτέρα και Τετάρτη: 10.00 – 14.00
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 16.00 – 20.00

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων αποτελεί δραστηριότητα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και δημιουργήθηκε πολύ πριν την οικονομική κρίση, με σκοπό τη βοήθεια σε εκείνους που έχουν ανάγκη τρόφιμα και ενδύματα.

Η Τράπεζα συντηρείται και λειτουργεί από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, αλλά στηρίζεται κυρίως στις προσφορές του κόσμου οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για να επιτελεσθεί επιτυχώς αυτό το έργο. Υπενθυμίζεται ότι κατά το περυσινό έτος 2017 η Τράπεζα διέθεσε Τρόφιμα σε 1.800 οικογένειες, Δέματα και Τρόφιμα σε 775 οικογένειες, Ενδύματα σε 432 οικογένειες, 24.553 είδη (12.000 κιλά περίπου) Τροφίμων και 346,5 λίτρα λάδι σε 3.007 συνανθρώπους.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αισθήματα πατρικής ευγνωμοσύνης, ευχαριστεί όλους εκείνους, Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι προσφέρουν προς την Τράπεζα Τροφίμων της Μητροπόλεως, είτε απευθείας, είτε μέσω των ειδικών καλαθιών που υπάρχουν στα Super Markets της Πόλεώς, όπως και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πάντοτε πρόθυμη πληροφόρηση των ανθρώπων ως προς το επιτελούμενο έργο της Εκκλησίας και την αναμετάδοση των εκκλήσεων του Μητροπολίτου για προσφορά αγάπης προς τους πτωχούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου