Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα 8 Απριλίου 2018 το απόγευμα, στο Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ετελέσθη ο Εσπερινός της Αγάπης. 

Στην Ακολουθία της Αγάπης διάβαστηκε το απόσπασμα του Ευαγγελικού Αναγνώσματος και σε ξένες γλώσσες, σύμφωνα με την παράδοση, το οποίο απέδωσαν στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ιταλικά, και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, την ώρα κατά την οποία ο Διάκονος επαναλάμβανε στα ελληνικά το Ευαγγέλιο. 

Μετά το τέλος του Εσπερινού και αφού οι άνθρωποι έλαβαν παραδοσιακές ευλογίες, όλοι μετέβησαν στην αυλή του Ναού, όπου στήθηκε, με την συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ το «Χοροστάσι της Αγάπης» από μέλη πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων Χαλκίδος, τμημάτων παραδοσιακών χορών Ενοριών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και τμημάτων ΚΑΠΗ, υπό τους ήχους της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής. 

Στο Χοροστάσι εκτελέσθηκε πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι προσελθόντες στον Εσπερινό, μεταξύ των οποίων Κληρικοί, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι πιασμένοι χέρι-χέρι πανηγύρισαν και με αυτό τον τρόπο, αγαπημένοι και μονιασμένοι, την Ανάσταση του Χριστού, σ’ ένα χορό που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και ευχαρίστησε τους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου