Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Πόλη της Χαλκίδος, την έδρα της  Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, αλλά και σε όλο το μήκος και πλάτος της  Μητροπόλεως με τις 144 Ενορίες και τα 15 Μοναστήρια, την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017.

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, στις 6.00 μ.μ., στον  Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίον χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή των Κληρικών της Πόλεως και πολλών  χριστιανών, οι οποίοι γέμισαν τον Ι. Ναό και προσευχήθηκαν μέσα από τους Ύμνους της Ιεράς Ακολουθίας.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017, ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου και χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια προέστη στην Θεία Λειτουργία, συμμετέχοντος και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. 

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους διακόνους του και τους υπευθύνους Ιερείς, μετέβη στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδος, όπου έγινε δεκτός από τον Διευθυντή κ. Σπυρίδωνα Αθανασίου και στον Ι. Ναό του Αγίου Ελευθερίου τέλεσε Ιερά Δέηση υπέρ υγείας των κρατουμένων και των εργαζομένων στις Φυλακές, κατά την διάρκεια της οποίας ομίλησε για το νόημα της μεγάλης εορτής και ευχήθηκε εγκαρδιότατα προς όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου