Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδος, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018. Σύμμαχος εφέτος υπήρξε και ο καλός καιρός, ο οποίος επέτρεψε σε αναρίθμητους ανθρώπους να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες που τελέσθηκαν στους Ναούς της Πόλεως, όπως και σε πολλούς Χαλκιδείς, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, να παρευρεθούν και στην Τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Παραλία Χαλκίδος.

Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε ο κατάμεστος  Ναός του Αγίου Νικολάου, στην Παραλία της Χαλκίδος, όπου ο Όρθρος της Εορτής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκαν, προεξάρχοντος του, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας των Ακολουθιών ξεκίνησε η Λιτανεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδεών, με την συμμετοχή του Κλήρου, των Αρχών και πλήθους πιστών, όπου κατευθύνθηκε στην Παραλία, στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Χαλκίδος.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου δεκαπέντε κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα και το Σταυρό ανέσυρε ο φοιτητής Χρήστος Μπόνιας, ο οποίος παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο ένα χρυσό Σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι δεκατέσσερις κολυμβητές από ένα ασημένιο Σταυρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου